Chery automatic transmission repair

شاید شما خودرویی داشته باشید که دارای گیربکس اتوماتیک است. برخی از خودروهای چری در این دسته قرار می گیرند. در این خودروها تعویض دنده ضروری نیست و این فرآیند به صورت خودکار انجام می شود. گیربکس اتوماتیک گشتاور را از موتور خودرو به گیربکس از طریق جریان روغن منتقل می کند و ساختار هیدرو الکترومکانیکی دارد. بنابراین دقت و حساسیت بیشتری نسبت به خودروهایی با دنده معمولی نیاز است.
در نتیجه اگر با علائمی از قبیل حس لرزش در جعبه دنده ، زوزه کشیدن ، خارج شدن دنده از جای خود و نشت روغن گیربکس روبه رو شدید باید سریعا مشکل را با تعمیرکار در میان بگذارید. بی توجهی نسبت به این موضوع می تواند هزینه تراشی های هنگفتی را برای شما به دنبال داشته باشد چرا که هزینه تعمیر گیربکس از موتور نیز بیشتر است!

راهکارهای پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک چری

برای جلوگیری از خرابی های جدی گیربکس اتوماتیک چری ، باید موارد زیر را در نظر گرفت :

  • اهمیت به خطاهای گیربکس: اگر گیربکس شما به درستی قبل کار نکرد موضوع را جدی گرفته و در سریع ترین حالت ممکن به تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید. ادامه ی رانندگی با گیربکس معیوب باعث گسترش نقص به سایر قطعات خورو شده و در نتیجه هزینه و زمان تعمیر را چند برابر می کند.
  • تعویض روغن گیربکس : روغن گیربکس را در زمان بندی مناسب و کیلومتر تعیین شده تعویض کنید.
  • از وسایل برقی غیر ضروری استفاده نکنید: ماشین های اتوماتیک سیستم الکتریکی پیچیده تری نسبت به ماشین های دیگر دارند. در این نوع خودروها بهتر است از وسایل برقی اضافی مانند چراغ زنون، آمپلی فایر، سیستم های هشدار مختلف و غیره استفاده نکنید.
  • موتور را شستشو نکنید: گیربکس های اتوماتیک دارای سنسورها و مدارهای حساس هستند و شستشوی موتور در آنها توصیه نمی شود.
  • به جنبه های فنی تعویض دنده توجه کنید: قبل از تعویض دنده از D به R و بالعکس خودرو را کاملاً متوقف کنید. علاوه بر این، هنگام تعویض دنده در P (پارک)، کاملاً متوقف شوید، ترمز دستی را تنظیم کنید و سپس به پارک بروید.
  • بازرسی دوره ای گیربکس: بازرسی های دوره ای گیربکس اتوماتیک باید بر اساس توصیه های سازنده بر اساس مسافت پیموده شده یا زمانی انجام شود.

تمامی این خدمات که در بالاتر ذکر شد، توسط متخصصان تعمیرگاه گلستان انجام می‌شود.

انواع گیربکس شرکت چری

شرکت چری در خودروهای ام وی ام ایکس 33 اتوماتیک، ام وی ام 550 اتوماتیک و چری تیگو 5 از گیربکس CVT یا تسمه استفاده می کند و خبری از گیربکس اتوماتیک چرخ دنده ای نیست.

تفاوت بین گیربکس های CVT (تسمه ای) و گیربکس های چرخ دنده ای

گیربکس های معمولی دارای تعداد معینی دنده هستند و قابلیت تعویض دنده را در هر زمان بسته به سرعت خودرو و حرکت آن فراهم می کنند. اما تعویض دنده در خودروهایی که با گیربکس CVT کار میکنند به آرامی و بدون اینکه احساس شود، تعویض دنده انجام می شود؛ زیرا با این فناوری هیچ خبری از اصطکاک دنده های قدیمی وجود ندارد و این حرکت زنجیر گیربکس در راستای پولی های خروجی و ورودی است که ضریب دنده را مشخص می کند.

مزایای و معایب گیربکس اتوماتیک تسمه ای

مزایای این گیربکس عبارتند از:

  • مصرف بنزین کمتر: مصرف بنزین در گیربکس های اتوماتیک MVM و CVT چری بسیار کمتر از گیربکس های قدیمی است. از آنجایی که ضریب دنده CVT بر اساس بهترین شرایط و زمان انتخاب می شود، دور موتور کم است، به این معنی که مصرف سوخت با گیربکس CVT به طور قابل توجهی کمتر است.
  • کاهش وزن در گیربکس های CVT: یکی دیگر از مزیت های گیربکس های اتوماتیک CVT وزن کم آنهاست چرا که در این نوع گیربکس دنده یا چرخ دنده های سنگینی وجود ندارد.

معایب این گیربکس عبارتند از:

  • صدای اضافی موتور
  • هزینه بالای قطعات یدکی و تعمیرات

مقاله پیشنهادی برای مطالعه: تعویض روغن گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک چری چه قطعات مهمی دارد؟

مجموعه قطعاتی که برای طراحی یک گیربکس استفاده می شوند به دوسته تقسیم می شوند؛ این قطعات عبارت اند از : قطعات مکانیکی (عملگرها) و قطعات هیدرولیکی (کنترلگرها)

  • زنجیر گیربکس
  • پولی ورودی
  • پولی خروجی
  • اویل پمپ ( پمپ روغن )
  • پوسته های گیربکس ( بدنه ی اصلی گیربکس )
  • فیلتر گیربکس
  • سلکتور
  • مبدل گشتاور
  • چرخ دنده های سیاره ای

تمام شد…
در این مقاله اطلاعات جامعی در رابطه با اهمیت حفظ و نگهداری گیربکس اتوماتیک چری، نحوه ی کارکرد این نوع گیربکس‎ها، قطعات مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرند و مختصری از ایرادات فنی که در گیربکس اتوماتیک ممکن است رخ بدهد، به شما ارائه دادیم . اگر نسبت به ایرادات جزئی گیربکس بی اعتنا باشید یا تعمیر اساسی گیربکس اتوماتیک خود را به تعمیرکار غیرحرفه ای بسپارید، ممکن است هزینه های هنگفتی را متحمل شوید. برای تعمیر خودروی خارجی خود با شماره به نمایندگی رسمی چری مراجعه کنید یا به سادگی با نمایندگی ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

تعمیر و نگهداری منظم گیربکس چه زمانی انجام می شود؟
تعمیر و نگهداری دوره ای باید بر اساس توصیه های سازنده بسته به مسافت پیموده شده یا زمان انجام شود. زمان توصیه شده برای تعویض روغن و نگهداری منظم گیربکس اتوماتیک بین 20000 کیلومتر تا 45000 کیلومتر است.لازم به ذکر است یکی از عوامل تعیین کننده زمان تعویض روغن و نگهداری منظم در شرایط رانندگی است. به عنوان مثال، رانندگی در ترافیک باعث افزایش دمای روغن و کاهش طول عمر آن می شود. به همین دلیل به هموطنان خود در تهران توصیه می کنیم روغن گیربکس را بین 30 تا 20 هزار کیلومتر تعویض کنند.
دلیل تقه زدن گیربکس اتوماتیک چیست ؟
دلیل تقه زدن گیربکس اتوماتیک می‌ تواند ناشی از ایراد برقی باشد. از موارد مهم دیگر،میتوان به میزان نبودن فشار روغن گیربکس که ناشی از ایراد در ساعت (ساعت گیربکس) می‌باشد، اشاره کرد.
علت هرز گاز خوردن در گیربکس اتوماتیک چیست؟
هرز گاز خوردن گیربکس اتوماتیک به علت کمبود میزان روغن، نرسیدن روغن کافی پشت کلاچ‌ها، فرسودگی و مستهلک شدن صفحه کلاچ ها به وجود می‌آید.
خلاص شدن گیربکس اتوماتیک به چه معناست ؟
در خلاص شدن گیربکس موارد رو به رو دخیل هستند. خراب شدن توربین ، هرز شدن پلوس ، بریدن دنده اویل پمپ ،خالی بودن گیربکس از روغن و یا معیوب شدن چرخ دنده‌های داخل گیربکس .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *